Categories

Producători

Api Beta Alanine - 100 capsule

Api Beta Alanine - 100 capsule

Ce este API Beta Alanine ?

Unele dintre cele mai de succes suplimente alimentare comercializate la ora actuală sunt cele care conţin beta-alanină.Detalii


37,68 lei

Ce este API Beta Alanine ? Unele dintre cele mai de succes suplimente alimentare comercializate la ora actuală sunt cele care conţin beta-alanină. 

30 other products in the same category:

Despre  API Beta Alanine

 

Unele dintre cele mai de succes suplimente alimentare comercializate la ora actuală sunt cele care conţin beta-alanină.

Beta-alanina, un aminoacid neesenţial, este singurul beta aminoacid care se poate regăsi în natură, în anumite peptide izolate din carne, tomate sau soia. Resturi de beta-alanină se pot afla şi în muşchi, în structura unor dipeptide (carnozina, anserina). Beta-alanina este un precursor al carnozinei, substanţă care ameliorează mediul acid creat în urma efortului muscular.

Dacă mediul celular din muşchi devine prea acid, muşchii încetează să mai lucreze. Carnozina atenuează instalarea unui mediu acid, permiţând astfel depunerea unui efort mai mare (ridicarea mai multor greutăţi, alergarea mai rapidă etc). De asemenea, carnozina activează enzimele care intervin în generarea contracţiilor musculare şi întârzie apariţia oboselii musculare.

Atunci, probabil, multă lume se întreabă de ce să consume suplimente alimentare cu beta-alanină şi nu carnozină ? În tractul gastro-intestinal, carnozina este descompusă în beta-alanină şi histidină. O cantitate mică de carnozină poate „evada” din tractul intestinal, dar chiar şi această cantitate este rapid descompusă în sânge de enzima carnozinază. Într-un timp foarte scurt, toată carnozina care a fost ingerată este eliminată sau descompusă în beta-alanină şi histidină.

Aceşti doi aminoacizi sunt absorbiţi în muşchi, unde sunt reconvertiţi în carnozină cu ajutorul enzimei sintetază. Din nefericire, numai 40% din carnozina consumată conţine beta-alanină, făcând-o o sursă ineficientă. Acesta este motivul pentru care suplimentarea se face direct cu beta-alanină şi nu carnozină. De aceea, cercetătorii şi-au focusat studiile asupra alaninei, pentru o creştere mai eficientă a nivelului de carnozină din masa musculară. Importanţa beta-alaninei în activitatea musculară rezidă în special în implicarea acesteia la formarea carnozinei.

 

Carnozina se găseşte în fibrele musculare de tip 1, dar mai ales în fibrele musculare de tip 2 (fibrele utilizate în antrenamentele intensive şi care sunt responsabile pentru creşterea masei musculare). De asemenea, carnozina are un rol important în prevenirea apariţiei senzaţiei de oboseală musculară. În timpul antrenamentelor, muşchii lucraţi induc o schimbare a echilibrului pH-ului intramuscular (pH-ul devine acid).

Imediat are loc o „cădere” a generării energiei necesare susţinerii efortului musculaturii, se acumulează ioni de hidrogen şi se ajunge la acidoză - o stare acidă cauzatoare de inflamaţii şi de scădere a performanţei musculare.

Ca o substanţă care rezultă în urma descompunerii carnozinei, beta-alanina este, de asemenea, utilizată şi ca precursor al carnozinei. Când este utilizată ca un supliment, beta-alanina este absorbită de masa musculară şi, împreună cu histidina, resintetizată în carnozină cu ajutorul unei enzime.

Cercetătorii au demonstrat că suplimentarea cu beta-alanină poate creşte nivelul de carnozină cu cca. 64%, iar o creştere a nivelului intramuscular de carnozină poate creşte capacitatea de înmagazinare a muşchilor cu 20%.


Prin creşterea pragului de sensibilitate lactică, suplimentarea cu beta-alanină poate duce la o întârziere semnificativă a oboselii şi „căderii” fizice şi la creşterea capacităţii de lucru a muşchilor şi deci a performanţelor.

Prin perspectiva performanţelor fizice, carnozina şi beta-alanina au un impact puternic. Printre alte efecte pozitive carnozina are un rol important şi în încetinirea proceselor de îmbătrânire.

Suplimentul alimentar Beta Alanine fabricat de API ajută la atingerea unei concentraţii intramusculare mari de carnozină. Contribuie la susţinerea unui nivel energetic ridicat şi sprijină rezistenţa şi performanţa musculară.

 

Informatii Nutritionale API Beta Alanine


Supliment alimentar
100 capsule = 100 g
O capsulă conţine:
Beta-alanină....................................750 mg
Alte ingrediente: gelifiant – gelatină; stabilizator – stearat de magneziu; emulsificator – celuloză microcristalină...................q.s.
Variaţia ingredientelor ................+/- 5%


Mod de administrare API Beta Alanine


Ca supliment alimentar, a se consuma o porţie (2 capsule) înainte de micul dejun, iar următoarea porţie, cu 30 de minute înainte de antrenament. În zilele fără antrenament, a se consuma cea de a doua porţie după-masă.


Notificare MSP/ISPT/ Seria AB/ nr. 0175/20.01.2009

   • Headphone Mini-jack stereo
  • Cantitate 1.07 in
  • Width 1.62 in
  • Weight 15.5 g
  • Depth 0.41 in (clip included)

Nu exista nici un comentariu inca.

Numai utilizatorii inregistrati pot posta comentarii.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00 lei
Total 0,00 lei

Trimite Comanda